FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrija u 2005. prvi put zapovijeda vojnim snagama na Balkanu

BEČ, 24. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Austrija će u prosincu prvi putpreuzeti vojno zapovijedanje postrojbama Europske unije (EU) u Bosni iHercegovini, priopćio je austrijski ministar obrane Guenther Platter urazgovoru objavljenom u petak.
BEČ, 24. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Austrija će u prosincu prvi put preuzeti vojno zapovijedanje postrojbama Europske unije (EU) u Bosni i Hercegovini, priopćio je austrijski ministar obrane Guenther Platter u razgovoru objavljenom u petak.

Austrijanci će godinu dana zapovijedati snagama s 1.650 vojnika i 500 civila EU-a u sjevernom sektoru, u Tuzli, rekao je Platter za list Kurier.

Austrija, koja će u siječnju 2006. preuzeti predsjedanje EU-om, želi staviti naglasak na Balkan, područje s kojim je bila povezana kroz povijest.

Ministar je rekao da je, unatoč krizi zbog odbacivanja europskog ustava u Francuskoj i u Nizozemskoj, europska politika sigurnosti i obrane (EDSP) još uvijek aktualna. "U potpunosti možemo izraditi EDSP" koji predviđa snage za brzo djelovanje sa 60.000 ljudi, takozvane borbene skupine i odredbu o solidarnosti, kazao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙