FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrija-poplave: Evakuirana bolnica blizu Salzburga

BEČ, 12. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Nakon obilnih kiša koje su uposljednjih nekoliko dana prouzročile poplave u zapadnom i srednjemdijelu Austrije, u utorak su iz bolnice u Mittersillu blizu Salzburganakon porasta vodostaja rijeke Salzach evakuirani njezini pacijenti iosoblje, izvijestili su dužnosnici Civilne zaštite.
BEČ, 12. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Nakon obilnih kiša koje su u posljednjih nekoliko dana prouzročile poplave u zapadnom i srednjem dijelu Austrije, u utorak su iz bolnice u Mittersillu blizu Salzburga nakon porasta vodostaja rijeke Salzach evakuirani njezini pacijenti i osoblje, izvijestili su dužnosnici Civilne zaštite.

Oko 60 osoba evakuirano je iz bolnice nakon porasta vodostaja rijeke Salzach koja prolazi kroz mjesto. Odluka o evakuaciji donesena je zbog sigurnosti pacijenata i osoblja, nakon što su podrum i prizemlje bolnice poplavljeni, izvijestila je austrijska novinska agencija APA.

Stanovnici mjesta Mittersill koje leži uz rijeku svoje su domove napustili još u ponedjeljak navečer prethodno pojačavši nasip pješčanim vrećama. U području Salzburga proglašeno je izvanredno stanje, a redovita željeznička linija koja povezuje mjesta Golling i Werfen privremeno je prekinuta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙