FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor RH: Kirin novi ministar unutrašnjih poslova

ZAGREB, 12. srpnja 2005. (Hina) - Ivica Kirin novi je ministarunutarnjih poslova, odlučio je u utorak Hrvatski sabor.
ZAGREB, 12. srpnja 2005. (Hina) - Ivica Kirin novi je ministar unutarnjih poslova, odlučio je u utorak Hrvatski sabor.

Sada već bivšem virovitičkom gradonačelniku u dva mandata, diplomiranom inženjeru geodezije, povjerenjenje je iskazalo 80 zastupnika, dok su 23 bila suzdržana.

Kirin (35) je mlad, uspješan i perspektivan političar, koji se može nositi s odgovornim zadaćama ministra unutarnjih poslova, poručio je zastupnicima premijer Ivo Sanader.

Pohvale Kirinu temelji na činjenici da je uspješno uklanjao teškoće u Virovitici, i financijske, i druge, što su građani potvrdili na lokalnim izborima.

Kirina, kaže, očekuje obveza žestokog obračuna sa svim vrstama kriminala, posebno organiziranog, te uvođenje reda u odjele MUP-a.

Dosadašnjem ministru Marijanu Mlinariću, koji je razrješenje zatražio zbog zdravstvenih razloga, premijer je zahvalio, uz ocjenu da je u proteklih godinu i pol dana dobro obavljao ministarski posao.

Iako se nitko od klubova i zastupnika nije usprotivio Kirinovu imenovanju, Pero Kovačević (HSP) Vladu je pozvao da ubuduće na ministarske dužnosti imenuje osobe koje poznaju resor u koji ulaze.

Damir Kajin (IDS) od novoga je ministra zatražio da se zauzme za ukidanje odredbe o nula promila alkohola u krvi vozača te da se izbori za bolji materijalni položaj policajaca.

Ministru želim da uspješno riješi slučaj odbjeglog generala Ante Gotovine i slučajeve rušenja spomenika NOB-a, kazao je Kajin.

Novi ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin novinarima je u Hrvatskom saboru kazao kako će se na novoj dužnosti usredotočiti na stvaranje standarda sigurnosti za Hrvatsku i njezine građane.

Istaknuo je da o konkretnim koracima koje će poduzeti kad preuzme dužnost još ne može govoriti, ali i kako očekuje da će stanje u MUP-u vrlo brzo "snimiti", budući da dolazi iz slična sustava, pa se, kaže, neće morati dugo privikavati na nov posao.

Na pitanje ne misli li da je premlad za dužnost koju preuzima Kirin je podsjetio da je pet godina radio u Uredu za državnu upravu, a zatim bio i virovitički gradonačelnik.

"Poznato mi je kako funkcionira lokalna vlast, naš državni sustav i izvršna vlast, i što se toga tiče, neće biti problema", dodao je. Naglasio je da je ministarska dužnost politička, te najavio da će u timskom radu s premijerom Ivom Sanaderom provoditi politiku Vlade kako bi mogao ispuniti sve što je Vlada obećala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙