FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić primio švedsku ministricu vanjskih poslova

ZAGREB, 12. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike HrvatskeStjepan Mesić primio je u utorak ministricu vanjskih poslovaKraljevine Švedske Lailu Freivalds, priopćeno je iz UredaPredsjednika.
ZAGREB, 12. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je u utorak ministricu vanjskih poslova Kraljevine Švedske Lailu Freivalds, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.

Ministrica Freivalds je rekla kako Švedska smatra važnim nastavak procesa proširenja Europske unije, jer sve zemlje koje pripadaju europskom krugu moraju postati dijelom EU, te izrazila potporu Švedske što skorijem početku pristupnih pregovora Hrvatske i EU.

"Švedska želi da Hrvatska što prije započne pregovore s Europskom unijom" rekla je ministrica te, naglasivši kako je u tom procesu ključna puna suradnja Hrvatske s Haškim sudom, izrazila nadu da će Akcijski plan donijeti rezultate. Dodala je također kako bi Hrvatska, temeljem stupnja svoje razvijenosti, mogla odigrati važnu ulogu u razvoju regionalne suradnje.

Kada je riječ o bilateralnim odnosima, Freivalds je izrazila uvjerenje kako postoje brojne mogućnosti ali i spremnost za jačanje bilateralne suradnje, posebno na gospodarskom području, naglasivši potrebu i važnost provođenja reforme pravosuđa, a u kontekstu poslovanja i investiranja švedskih tvrtki.

Predsjednik Mesić je rekao kako su bilateralni odnosi između Hrvatske i Švedske dobri, izrazivši zadovoljstvo švedskim ulaganjima u Hrvatsku, kao i pojačanim interesom švedskih turista. Ponovio je kako je strateški cilj Hrvatske ulazak u euroatlantske integracije, te naglasio kako Hrvatska ispunjava svoje međunarodno preuzete obveze u tom procesu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙