FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 12. srpnja

ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za utorak, 12. srpnja.
ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 12. srpnja.

ZAGREB - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović susrest će se s nizozemskim kolegom Bernardom Botom (izjave za novinare u 9.15 sati, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, Zrinjevac 7). Bot dolazi u dvodnevni posjet Hrvatskoj, tijekom kojeg će se sastati i s Predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem (11.30 sati, Ured Predsjednika) te s premijerom Ivom Sanaderom (09.45 sati, u Banskim dvorima).

ZAGREB - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar - Kitarović susrest će se s švedskom kolegicom Lailom Freivalds (12.05 sati, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija 7). Šefica švedske diplomacije boravi u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj tijekom kojeg će se sastati s Predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem (12.30 sati, Ured Predsjednika) i premijerom Ivom Sanaderom (u 10.30 sati, u Banskim dvorima).

ZAGREB - Voditelj Misije OESS-a u Hrvatskoj Jorge Fuentes predstavit će na konferenciji za novinare posljednje izvješće Misije o Hrvatskoj. Izvješće predstavlja ocjenu napretka kojeg je Hrvatska postigla posljednjih šest mjeseci vezano uz pitanja obuhvaćena mandatom OESS-a. Ta pitanja uključuju povratak izbjeglica, zakonodavne reforme, zakonske propise i napredak medija, pravosuđe, reformu policije, demokratizaciju i rad s nevladinim organizacijama (11. sati, Glavni ured OESS-a, Florijana Andrašeca 14).

DEN HAAG - Nastavak dokaznog postupka obrane na suđenju bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom (ICTY).

SEOUL - Američka državna tajnica Condoleezza Rice stiže u posjet Južnoj Koreji.

BERLIN - Njemački ministar vanjskih poslova Joschka Fischer odvojeno će se sastati s povjerenikom EU za proširenje Ollijem Rehnom i kosovskim premijerom Bajramom Kosumijem.

MONAKO - Inauguracija princa Alberta II.

Dežurni urednici:

Noć: Robertino Šalinović

Prijepodne: Maša Taušan

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Srđan Baković

Telefon: 385 1 4808 645

Telefax: 385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙