FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Finci na jelovniku nude "ragu Berlusconi" i "piletinu a la Chirac"

HELSINKI , 12. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Gledatelji koji će tijekomvikenda u finskom gradu Hyrynsalmiju pratiti Svjetsko prvenstvonogometa u blatu, nakon nogometnih utakmica moći će se u obližnjimugostiteljskim objektima počastiti "raguom Berlusconi" ili "piletinoma la Chirac".
HELSINKI , 12. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Gledatelji koji će tijekom vikenda u finskom gradu Hyrynsalmiju pratiti Svjetsko prvenstvo nogometa u blatu, nakon nogometnih utakmica moći će se u obližnjim ugostiteljskim objektima počastiti "raguom Berlusconi" ili "piletinom a la Chirac".

Nazivi jela svojevrsna su osveta dvojici čelnika koji su nedavno pogrdno govorili o gastronomskoj ponudi Finske.

"Ragu se priprema od vrste mesa koja se može usporediti s kebabom, te od krumpira", rekao je direktor organizacijskog odbora Jyrki Vaananen. "Piletina a la Chirac servirat će se s rižom i malo će podsjećati na paellu", objasnio je Vaananen telefonom iz pitoresknog Hyrynsalmija gdje se žestoka borba u blatu održava petu godinu zaredom.

"Riječ je naravno o šali. Na sličan se način šalimo svake godine, no ovaj su nas put posebno inspirirali Chirac i Berlusconi", kazao je Vaananen. Berlusconi je, naime, nedavno izjavio kako je, u sklopu nekih svojih dužnosti jedva "podnio" finsku gastronomiju, a Chirac je, također u neformalnom razgovoru izjavio kako "nakon Velike Britanije, Finci imaju najlošiju kuhinju".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙