FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Njemačkoj održano prvo natjecanje u što duljem boravku u sauni

LEMGO, 27. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Nijemac Andreas Kramppobijedio je na prvome državnom natjecanju u što duljem boravku usauni, gdje je na temperaturi od 110 stupnjeva izdržao gotovo petminuta.
LEMGO, 27. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Nijemac Andreas Kramp pobijedio je na prvome državnom natjecanju u što duljem boravku u sauni, gdje je na temperaturi od 110 stupnjeva izdržao gotovo pet minuta.

Andreas Kramp iz Lemga, grada u zapadnom dijelu Njemačke, pobijedio je svoje protivnike jer je uspio ostati u vrućoj sauni u istočnonjemačkome selu Dolleu 4 minute i 52 sekunde, izvijestio je u ponedjeljak list "Magdeburger Volksstimme".

Unatoč pobjedi na lokalnoj razini, Kramp je još daleko od svjetskog rekorda što ga je prošle godine u sklopu međunarodnog natjecanja u što duljem boravku u sauni, u Heinoli u Finskoj, postigao Finac Leo Pusa, koji je na 110 stupnjeva izdržao 12 minuta.

Pravila natjecanja jednaka su na lokalnim razinama i na međunarodnim natjecanjima: sudionici sjede u sauni zagrijanoj na 110 stupnjeva, a voda se na peći dolijeva svakih 30 sekunda kako bi para bila što gušća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙