FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Finci pozivaju na bojkot talijanskih proizvoda

HELSINKI, 26. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Finci bi trebalibojkotirati talijanske proizvode nakon što je premijer SilvioBerlusconi uvrijedio i njihovu predsjednicu i finsku kuhinju ovogatjedna, izjavili su tamošnji poljoprivrednici.
HELSINKI, 26. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Finci bi trebali bojkotirati talijanske proizvode nakon što je premijer Silvio Berlusconi uvrijedio i njihovu predsjednicu i finsku kuhinju ovoga tjedna, izjavili su tamošnji poljoprivrednici.

Predstavnici Finske unije poljoprivrednih proizvođača (MTK) rekli su da će izbjegavati proizvode kao što je talijansko maslinovo ulje i vino jer je Berlusconi rekao da je morao "trpjeti" finsku hranu i poručio da je talijanska šunka neusporedivo bolja od finskih

haringi.

Berlusconi je to izjavio prilikom svečanog otvaranja Europske agencije za sigurnost hrane u Parmi i zatim pokušao ispraviti štetu rekavši da je iskoristio svu svoju "taktiku playboya" kako bi uvjerio predsjednicu Tarju Halonen da odustane od zahtjeva Finske da ta agencija ima svoje sjedište Helsinkiju.

"On je uvrijedio Finsku i iznad svega predsjednicu", rekla je dužnosnica MTK-a Paula Viertola-Jern i dodala da se talijanski proizvodi neće naći na njezinom stolu.

Talijanski veleposlanik u Helsinkiju Ugo de Mohr bio je pozvan u finsko ministarstvo vanjskih poslova kako bi mu se "izrazilo čuđenje finske vlade nakon izjava Silvija Berlusconija o predsjednici Tarji Halonen", prenijela je talijanska agencija Ansa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙