FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Chromos otvorio novi proizvodni pogon na Žitnjaku

ZAGREB, 12. srpnja 2005. (Hina) - Tvrtka Chromos-boje i lakovi u novipogon, otvoren danas na Žitnjaku, uložila je 1,8 milijuna eura, a unjemu će se mahom za izvoz proizvoditi disperzijski proizvodi - bojeza zidove i mokre žbuke.
ZAGREB, 12. srpnja 2005. (Hina) - Tvrtka Chromos-boje i lakovi u novi pogon, otvoren danas na Žitnjaku, uložila je 1,8 milijuna eura, a u njemu će se mahom za izvoz proizvoditi disperzijski proizvodi - boje za zidove i mokre žbuke.

Riječ je o visokoautomatiziranom pogonu za proizvodnju disperzijskih proizvoda, veličine 1.100 četvornih metara i kapacitet proizvodnje 24 tona proizvoda na sat, od toga 12 tona žbuke i 12 tona boja za zidove. Radi se o bojama za unutarnje i vanjske zidove, te o gotovim, tzv. mokrim žbukama.

Predsjednik uprave tvrtke Tomislav Cerc naglasio je da je 90 posto proizvodnje iz tog pogona namijenjeno izvozu. Gradnja objekta trajala je skoro osam mjeseci, a pogon opslužuju samo četiri radnika i ima dvije proizvodne linije, jednu za žbuku, a drugu za boju za zidove.

Cerc je najavio da će za 10 dana Chromos otvoriti i novi distributivni centar u Splitu, površine 1.200 četvornih metara, u sastavu kojeg će se nalaziti i edukativni centar, a ta je investicija vrijedna milijun eura.

Chromos-boje i lakovi u prvih šest mjeseci ove godine ostvarili su ukupni prihod od 74 milijuna kuna te dobit veću od 5 milijuna kuna. U prvom polugodištu 2005. zabilježili su i rast prodaje 7 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Porasli su im i troškovi za 12 posto i to zbog cijena sirovina na svjetskom tržištu, koje tvrtka uvozi.

U prvih šest mjeseci tvrtka je proizvela 10,5 milijuna tona proizvoda. Osim izvoza u sve države bivše Jugoslavije, Chromos izvozi i u Englesku, Nizozemsku, Mađarsku i Austriju.

Najveći pojedinačni dioničar društva danas je slovenski Helios d.d. iz Domžala, (također proizvođač boja i lakova), koji je vlasnik 86 posto temeljnog kapitala društva.

(Hina) xnz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙