FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Chromos boje i lakovi otvaraju novi pogon vrijedan 1,8 milijuna eura

ZAGREB, 8. srpnja 2005. (Hina) - Chromos-boje i lakovi, proizvođač bojai lakova, otvorit će idući tjedan novi pogon za proizvodnjudisperzijskih proizvoda (boja za zidove i mokre žbuke), investicijuvrijednu 1,8 milijuna eura, doznaje se iz te tvrtke.
ZAGREB, 8. srpnja 2005. (Hina) - Chromos-boje i lakovi, proizvođač boja i lakova, otvorit će idući tjedan novi pogon za proizvodnju disperzijskih proizvoda (boja za zidove i mokre žbuke), investiciju vrijednu 1,8 milijuna eura, doznaje se iz te tvrtke.

Riječ je o visokoautomatiziranom pogonu, veličine 1.100 četvornih metara. Kapacitet proizvodnje je 24 tona proizvoda na sat - 12 tona žbuke i 12 tona boja za zidove. Radi se o bojama za unutarnje i vanjske zidove, te o gotovim, tzv. mokrim žbukama, a proizvodnja je uglavnom namijenjena izvozu.

Chromos će, kako su najavili, uskoro otvoriti i novi distributivni centar u Splitu, u sastavu kojeg će se nalaziti i edukativni centar, a investicija je vrijedna milijun eura.

Chromos-boje i lakovi u prvih šest mjeseci ove godine ostvarili su ukupni prihod od 74 milijuna kuna te dobit veću od 5 milijuna kuna.

U ovoj godini zabilježen je i rast prodaje 7 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. U prvih 6 mjeseci proizvedeno je 10,5 milijuna tona proizvoda. Osim izvoza u sve države bivše Jugoslavije, Chromos izvozi i u Englesku, Nizozemsku, Mađarsku i Austriju.

Inače, najveći pojedinačni dioničar društva danas je slovenski Helios d.d. iz Domžala, (također proizvođač boja i lakova), koji je vlasnik 86 posto temeljnog kapitala društva.

(Hina) xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙