FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada kreće u reformu zdravstva

ZAGREB, 12. srpnja 2005. (Hina) - Prijedlog izmjena Zakona ozdravstvenom osiguranju Vlada je s večerašnje sjednice poslalaHrvatskom saboru, potvrđeno je u Banskim dvorima.
ZAGREB, 12. srpnja 2005. (Hina) - Prijedlog izmjena Zakona o zdravstvenom osiguranju Vlada je s večerašnje sjednice poslala Hrvatskom saboru, potvrđeno je u Banskim dvorima.

O pojedinostima tog prijedloga, osim podatka da je Saboru poslan po hitnom postupku, u Vladi ponedjeljak navečer nisu govorili, najavljujući da će se o tome doznati sutra.

Ipak, prema onome što je do sada došlo do javnosti, te izmjene zapravo predstavljaju uvod u zdravstvenu reformu.

Naime, njima se uz ostalo predviđa uvođenje plaćanja administrativnih troškova na ime čega bi se godišnje prikupilo oko 300 milijuna kuna.

Na uvođenje takvih mjera Ministarstvo zdravstva bilo je prisiljeno zbog nedostatka sredstava u zdravstvu, zbog čega se dovodi u pitanje opstojnost zdravstvenog sustava, doznaje se. Izmjene koje se spremaju u tom zakonu, Ministarstvo je u ponedjeljak predstavilo Gospodarsko-socijalnom vijeću (GSV).

Vlada je na istoj sjednici razriješila dužnosti pomoćnika ministra gospodarstva i ravnatelja Državnih robnih zaliha Tomislava Tomića.

Razriješen je zbog toga što će u parlamentu zamijeniti Matu Štimca, koji se pridružio Branimiru Glavašu, dao ostavku na saborsku dužnost i vratio mandat HDZ-u.

Iz Banskih dvora se doznaje i da bi virovitički gradonačelnik Ivica Kirin trebao biti novi ministar unutarnjih poslova. Premijer Ivo Sanader s takvim bi prijedlogom trebao izići pred Hrvatski sabor vjerojatno još ovaj tjedan.

Kirin će zamjeniti sadašnjeg ministra unutarnjih poslova Marijana Mlinarića koji ministarsku dužnost napušta zbog zdravstvenih razloga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙