FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poseban prilog Banke o zdravstvenim osiguranjima

ZAGREB, 30. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatski osiguravatelji u privatnomzdravstvenom osiguranju u prošloj su godini zaračunali bruto premijuod 127,38 milijuna kuna, što je u ukupnoj premiji hrvatskih osiguranjačini skromnih 1,9 posto, podaci su iz posebnog priloga o zdravstvenimosiguranjima, koji je izradio poslovni mjesečnik Banka.
ZAGREB, 30. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatski osiguravatelji u privatnom zdravstvenom osiguranju u prošloj su godini zaračunali bruto premiju od 127,38 milijuna kuna, što je u ukupnoj premiji hrvatskih osiguranja čini skromnih 1,9 posto, podaci su iz posebnog priloga o zdravstvenim osiguranjima, koji je izradio poslovni mjesečnik Banka.

Iznos u prošloj godini zaračunate premije zdravstvenih osiguravatelja za privatno zdravstveno osiguranje, kažu u Banci, još je beznačajniji usporedi li se sa 14 do 15 milijardi kuna koliko se za zdravstvo izdvaja iz državnog proračuna. Stoga ističu da je jasno kako postoji iznimno veliki potencijal za razvoj privatnog (komercijalnog) zdravstvenog osiguranja, tim više što je javni zdravstveni sustav pod velikim pritiskom koji sve više narušava njegovu učinkovitost.

U tom cilju, navodi se u Banci, prema podacima osiguravatelja u zdravstvu su sada planirana ulaganja vrijedna oko pola milijarde kuna.

Tako Osiguranje Zagreb najavljuje trogodišnji projekt vrijedan 150 milijuna kuna, koji obuhvaća vlasništvo ili suvlasništvo nad poliklinikama, dok Croatia zdravstveno osiguranje u listopadu ove godine otvara polikliniku u Zagrebu, u koju je uloženo 30 milijuna kuna. Koncern Agram, odnosno Sunce osiguranje, odlučilo se pak za izgradnju vlastitih poliklinika te u godinu dana namjerava investirati 300 milijuna kuna.

Grawe osiguranje zasad se pak oslanja na mrežu ugovornih zdravstvenih ustanova, ali u budućnosti ne isključuju ni razvoj vlastite mreže. Na ugovore sa zdravstvenim ustanovama se oslanja i Addenda osiguranje, koje trenutačno ne planira vlastite poliklinike.

Osim ulaganja u prostor i opremu, osiguravatelji u Banci najavljuju i ulaganje u zdravstveni kadar, odnosno vlastite specijalizante, a najavljuju i kako su određene poliklinike ili bolničke sadržaje spremni međusobno dijeliti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙