FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikati protiv plaćanja administrativnih troškova u zdravstvu

ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) - Sindikati ne mogu poduprijeti nacrtizmjena i dopuna Zakona o zdravstvenom osiguranju kojim bi se uveloplaćanje administrativnih troškova u zdravstvu, ali su spremnipoduprijeti cjelovitu reformu tog sustava, izjavio je nakon današnjesjednice Gospodarsko-socijalnog vijećča sindikalni predstavnik VilimRibić.
ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) - Sindikati ne mogu poduprijeti nacrt izmjena i dopuna Zakona o zdravstvenom osiguranju kojim bi se uvelo plaćanje administrativnih troškova u zdravstvu, ali su spremni poduprijeti cjelovitu reformu tog sustava, izjavio je nakon današnje sjednice Gospodarsko-socijalnog vijećča sindikalni predstavnik Vilim Ribić.

Sindikati drže da je riječ o mjerama ograničena dometa koje ne bi odobrili građani jer je to za njih novo novčano opterećenje, objasnio je Ribić.

Ministar zdravstva Neven Ljubičić izvijestio je članove GSV-a da bi se uvođenjem plaćanja administrativnih troškova prikupilo 300 milijuna kuna na godinu. Osiguranici bi plaćali pet kuna za sanitetski prijevoz, te 10 kuna za preglede, uputnice i recepte, ali tako da za tu namjenu plate najviše 30 kuna na mjesec.

Administrativni troškovi ne bi se plaćali za preventivne preglede, a od njih bi bile oslobođene trudnice i djeca do 18 godina.

Ljubičić je rekao da je to uvod u zdravstvenu reformu te da je Ministarstvo zdravstva bilo prisiljeno te mjere uvesti zbog nedostatka novca zbog čega dolazi u pitanje opstojnost zdravstvenog sustava.

Članovi GSV-a založili su se za oštrije kazne u suzbijanju sive ekonomije te za više plaće zaposlenima u državnom inspektoratu koja je sada 4500 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙