FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Direktor Luke Koper podnio ostavku

LJUBLJANA,11. srpnja 2005.(Hina) - Dugogodišnji direktor Luke KoperBruno Korelič podnio je u ponedjeljak ostavku, godinu dana prijeisteka mandata, što je u javnosti povećalo sumnje da Vlada premijeraJaneza Janše vrši pritisak na vodeće kadrove u poduzećima u pretežitodržavnom vlasništvu.
LJUBLJANA,11. srpnja 2005.(Hina) - Dugogodišnji direktor Luke Koper Bruno Korelič podnio je u ponedjeljak ostavku, godinu dana prije isteka mandata, što je u javnosti povećalo sumnje da Vlada premijera Janeza Janše vrši pritisak na vodeće kadrove u poduzećima u pretežito državnom vlasništvu.

Ministarstvo prometa u izjavi za javnost demantiralo je nagađanja da je Koreliča prisililo na ostavku i navelo da se on povukao na osobni zahtjev.

Premijer Janez Janša u ponedjeljak je u parlamentu odbacio tvrdnje oporbenih zastupnika o "kadrovskom tsunamiju", kako je bivši ministar gospodarstva Matej Lahovnik nazvao poteze vlade usmjerene na smjenu do sada dominantnih kadrova i menadžera u državnim poduzećima i fondovima.

Janša je istaknuo da je njegova Vlada do sada za većinu vodećih kadrova u takvim poduzećima i fondovima raspisala javne natječaje i tako vodila transparentniju politiku od prijašnje vlade. Janša je kao "smiješne" ocijenio tvrdnje Lahovnika da je zbog nestručnog vođenja državnih fondova njihova financijska imovina za nekoliko mjeseci smanjena za oko 120 milijuna eura. Janša je rekao da se stanje financija u državnim fondovima u zadnje vrijeme nije pogoršalo nego da je isto kao prije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙