FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Styria: Prekinut ugovor s M. Babićem zbog određenih uredničkih neslaganja

ZAGREB, 5. srpnja 2005. (Hina) - Ugovor s glavnim urednikom dnevnoglista "24 sata" Matijom Babićem danas je prekinut "zbog određenihuredničkih neslaganja", priopćio je vlasnik tog lista austrijskaStyria Medien AG.
ZAGREB, 5. srpnja 2005. (Hina) - Ugovor s glavnim urednikom dnevnog lista "24 sata" Matijom Babićem danas je prekinut "zbog određenih uredničkih neslaganja", priopćio je vlasnik tog lista austrijska Styria Medien AG.

Odgovornost za uređivanje "24 sata" preuzet će uži urednički kolegij pod vodstvom izvršnog urednika Zorana Turkovića, navodi se u priopćenju.

Dosadašnji glavni urednik "24 sata" Matija Babić izjavio je popodne medijima da je "službeni razlog njegove smjene s te funkcije naslovna stranica izdanja lista s velikim naslovom 'Svi mrze Sanadera' ".

"Nema nikakve posebne drame. '24 sata' odlično se prodaje i mislim da će se odlično prodavati i nakon moje smjene", rekao je Babić, zamoljen da komentira taj potez vlasnika.

Pritom je izrazio sumnju u razlog smjene koji mu je priopćen iz Styria Medien AG-a.

"Ja, kao i Uprava i drugi urednici znamo da je razlog nešto drugo", rekao je Babić, ali nije želio reći što.

Ustvrdio je također da "već dulje vrijeme traju neslaganja između njega i Uprave" te potvrdio da posve odlazi iz "24 sata".

U priopćenju Styrie Medien AG-a također se navodi da je Matija Babić na dužnosti glavnog urednika "24 sata" bio od sama početka projekta te da je doveo tu nove hrvatske dnevne novine na prosječnu dnevnu prodanu nakladu veću od 70.000 primjeraka i dnevni doseg od preko 11 posto, što je oko 450.000 čitatelja na dan.

Taj uspjeh je smjestio "24 sata" na treće mjesto među svim tiskanim medijima u Hrvatskoj, dodaje se u priopćenju .

Inače, dnevni list "24 sata" prodaje se po cijeni dvostruko nižoj od ostalih dnevnih novina u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙