FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolska će dopustiti kloniranje u terapeutske svrhe

MADRID, 11. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Španjolska planira donijetizakon kojim će se dopustiti kloniranje u terapeutske svrhe, izjavilaje u ponedjeljak ministrica zdravstva Elena Salgado.
MADRID, 11. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Španjolska planira donijeti zakon kojim će se dopustiti kloniranje u terapeutske svrhe, izjavila je u ponedjeljak ministrica zdravstva Elena Salgado.

U razgovoru za dnevnik Mundo, Salgado je rekla da bi zakon, koji će vjerojatno uzrokovati sukob između vladajućih socijalista i Katoličke crkve, mogao na snagu stupiti sljedeće godine.

"Crkva se oduvijek odupire napretku znanosti, ali na sreću znanost ipak nastavlja napredovati. Zahvaljujući tome, danas bolje živimo", rekla je.

Terapeutsko kloniranje obuhvaća stvaranje embrija kao izvora matičnih stanica za liječenje bolesti. Sporno je to što se nakon toga embriji odbacuju.

Vlade nekih zemalja, poput Velike Britanije, Belgije, Singapura ili Kine kažu da ta tehnika nudi nadu u pronalaženje lijeka za bolesti poput šećerne bolesti, Alzheimerove bolesti ili ozljeda leđne moždine.

No Vatikan i sadašnja američka administracija predsjednika Georgea W. Busha, te skupine koje se bore protiv pobačaja, tvrde da je u tom postupku riječ o oduzimanju ljudskih života.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙