FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 5. srpnja 2005.(Hina) -
ZAGREB, 5. srpnja 2005.(Hina) -

ZAGREB - U koordiniranoj akciji policije i Protuobavještajne agencije (POA) uz sudjelovanje Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK), privedeno je na kriminalističku obradu 11 osoba za koje se sumnja da su se bavile ilegalnom prodajom oružja, uglavnom na području Zagreba i okolice, izvijestio je u ponedjeljak navečer glasnogovornik MUP-a. Pretragom više stanova i drugih prostora te automobila pronađena je veća količina oružja - zolje, kratko i dugo oružje, prigušivači i drugo naoružanje kakvo koriste kriminalne skupine, rekao je Hini glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

ZAGREB - Na svečanosti proglašenja dobitnika "Top stipendije za top studente 2005" između 100 finalista danas će biti proglašeno 25 studenata koji će podijeliti stipendijski fond od milijun kuna, odnosno dobiti mjesečnu stipendiju od 4.000 kuna. "Top stipendija za top studente" dodjeljuje se četvrtu godinu zaredom.

ZAGREB - Državne nagrade za znanost za 2004. godinu uručene su u ponedjeljak navečer dobitnicima na svečanosti u Palači Dverce u Zagrebu. Za životno djelo na području prirodnih znanosti nagrađen je akademik Željko Kućan ), na području biomedicinske znanosti Milivoj Boranić, Zijad Haznadar za tehničke znanosti, akademik Slavko Matić za biotehničke znanosti, Ante Pažanin za društvene i akademik Stjepan Babić za humanističke znanosti. Godišnje nagrade dobili su Kata Majerski Mlinarić, Eduard Marušić Paloka, Goran Pichler, Hrvoje Banfić, Renata Mažuran, Dorotea Muck-Šeler, Jure Radić, Božidar Šantek, Zlatko Šatović, Anka Mišetić te akademici Vladimir Marković i Vojmir Vinja. Godišnju nagradu za popularizaciju znanosti dobili su Matko Marušić, Zvonimir Štafa i Vesna Vučevac Bajt. Dodijeljene su i nagrade znanstvenim novacima Nikoli Basariću, Danijelu Pavkoviću, Kseniji Burgo, Goranu Markoviću i Tomislavu Galoviću. Nagrade je uručio predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks.

ZAGREB - Nastupom violinistice Laure Vadjon i pijanista Srđana Čaldarovića, koji su izveli tri violinske sonate Johannesa Brahmsa, u crkvi Svete Katarine u ponedjeljak navečer otvorene su Zagrebačke ljetne večeri. Uz Zagrebački barokni festival to je druga ljetna glazbena manifestacija što ju organizira Koncertna direkcija Zagreb.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙