FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Miss Tibeta, zbog pritiska Kine, izbačena s natjecanja

NEW DELHI, 11. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Predstavnica Tibeta nanatjecanju za Miss turizma izbačena je iz konkurencije na zahtjevKine, objavila je u ponedjeljak agencija IANS, a prenijela dpa.
NEW DELHI, 11. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Predstavnica Tibeta na natjecanju za Miss turizma izbačena je iz konkurencije na zahtjev Kine, objavila je u ponedjeljak agencija IANS, a prenijela dpa.

"Miss Tibeta Tashi Yangchen prošla je sve pripreme. ali neće sudjelovati u ovogodišnjem natjecanju za Miss turizma u Maleziji, jer su organizatori zahtijevali da nastupi kao miss Tibet-Kina", izjavio je glasnogovornik natjecanja za Miss Tibeta Ngawang Samdup.

Ngawang je to rekao u Daharamsali, gradu u sjevernoindijskoj državi Himachal Pradesh, u kojem je i sjedište tibetske vlade u izgnanstvu.

"Nakon najave natjecanja, organizator Alaric Soh nas je izvijestio da ih je kinesko veleposlanstvo u Kuchingu kontaktiralo i ustvrdilo kako je Tibet dio Kine i da ne može sudjelovati kao samostalna zemlja, već da predstavnica može nastupiti samo kao miss Tibet-Kina", rekao je.

"No njezino sudjelovanje kao miss Tibet-Kina bilo bi politički nekorektno, jer Kina još nije riješila političko pitanje Tibeta", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙