FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ubijeni diplomat: Bagdad želi okupiti arapske ministre unutarnjih poslova

BAGDAD, 9. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Irački predsjednik Jalal Talabanipozvao je arapske ministre unutarnjih poslova da se žurno sastanu kakobi utvrdili zajedničko stajalište nakon ubojstva egipatskog otpravnikaposlova u Iraku.
BAGDAD, 9. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Irački predsjednik Jalal Talabani pozvao je arapske ministre unutarnjih poslova da se žurno sastanu kako bi utvrdili zajedničko stajalište nakon ubojstva egipatskog otpravnika poslova u Iraku.

Talabani je poziv uputio u prigodi telefonskog razgovora s egipatskim predsjednikom Hosnijem Mubarakom, istaknuo je njegov službeni predstavnik Karman Qurdaghi.

"Na tom skupu trebaju se donijeti nužne mjere radi suzbijanja terorizma, problema s kojim su sučeljene sve zemlje u regiji", dodao je službeni predstavnik.

Egipatski otpravnik poslova u Iraku Ihab al-Cherif (51) otet je 2. srpnja u Bagdadu. Irački ogranak Al-Qaide koji je preuzeo odgovornost za njegovu otmicu objavio je u četvrtak na Internetu priopćenje u kojemu tvrdi da ga je ubio. Egipatske su vlasti potvrdile ubojstvo.

Nakon ubojstva, egipatski ministar vanjskih poslova Ahmed Abul Gheit izvijestio je da će njegova zemlja smanjiti broj ljudi u diplomatskom uredu u Bagdadu.

Skup ministara unutarnjih poslova Egipta, Bahreina i šest zemalja koje graniče s Irakom (Jordan, Iran, Kuvajt, Saudijska Arabija, Sirija i Turska) trebao bi se održati u Istanbulu 18. i 19. srpnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙