FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na "Hanžeku" i svjetski prvak na 100 metara

ZAGREB, 9. srpnja 2005. (Hina) - Organizatori atletskog Grand Prixmitinga Zagreb 2005., koji će se u ponedjeljak 11. srpnja s početkom u18.30 održati na stadionu Mladosti uz Savu, najavili su da će na"Hanžeku" nastupiti i aktualni svjetski prvak na 100 metara KimCollins.
ZAGREB, 9. srpnja 2005. (Hina) - Organizatori atletskog Grand Prix mitinga Zagreb 2005., koji će se u ponedjeljak 11. srpnja s početkom u 18.30 održati na stadionu Mladosti uz Savu, najavili su da će na "Hanžeku" nastupiti i aktualni svjetski prvak na 100 metara Kim Collins.

Collins je u kolovozu 2003. godine iznenadio je svijet postavši najbrži sprinter svijeta i upisao karipsko otočje Sv. Kitts i Nevis na atletsku mapu svijeta. Ima i dvoransko srebro sa 60 metara te svjetsku broncu na 200 metara koju je osvojio 2001. u Edmontonu. Osobni rekord mu je 9.98 sekundi.

Na žalost, zagrebački miting ostao je bez Allena Johnsona. Zbog ozljede lista vodeći na svjetskim listama na 110 metara s preponama morao je u petak odustati od nastupa u Rimu, a kasno u noć je definitivno otkazao i nastup na Mladosti. Ono što se prvo činilo kao lakša ozljeda ipak je zabrinula Johnsona koji se odlučio za liječnički tretman u SAD-u kako nastup na Svjetskom prvenstvu u kolovozu ne bi došao u pitanje. Novo ime na startnoj listi za Memorijalnu utrku Borisa Hanžekovića je Jamajčanin Maurice Wignall, četvrti u atenskom olimpijskom finalu.

Već ionako bogati jamajčanski kontigent u Zagrebu obogatit će i sprinterka Aleen Bailey. U Ateni se okitila olimpijskim zlatom u štafeti 4x100 metara, a u pojedinačnoj utrci bila je peta u finalu. Ove godine se sa 11.07 nalazi na desetom mjestu na svijetu. Od prvih deset u Zagrebu će trčati još Sherone Simpson i Geraldine Pillay.

Dobru formu uoči nastupa u Zagreba neki su pokazali i na jakom mitingu Zlatne lige u Rimu. Dwight Phillips je pobijedio u skoku u dalj sa 8,39, a Anjanette Kirkland na 100 prepone s vremenom 12.57. Nelja Neporadna je bila druga na 1500 metara. Slovenka Jolanda Čeplak nije nastupila u Rimu ali će, po uvjeravanju organizatora, sigurno u Zagrebu nastupiti u utrci na 1000 metara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙