FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kajsa Bergquist i Jolanda Čeplak najveće zvijezde IAAF mitinga "Zagreb 2005"

ZAGREB, 17. lipnja 2005. (Hina) - "Za sada su od svjetskih atletskihzvijezda dolazak na međunarodni IAAF grand prix atletski miting'Zagreb 2005', koji će se 11. srpnja održati na stadionu Mladosti uzSavu, potvrdile Šveđanka Kajsa Bergqvist i Slovenka Jolanda Čeplak",izjavio je u petak na konferenciji za novinare glavni menadžer mitingaHarald Etzelberger.
ZAGREB, 17. lipnja 2005. (Hina) - "Za sada su od svjetskih atletskih zvijezda dolazak na međunarodni IAAF grand prix atletski miting 'Zagreb 2005', koji će se 11. srpnja održati na stadionu Mladosti uz Savu, potvrdile Šveđanka Kajsa Bergqvist i Slovenka Jolanda Čeplak", izjavio je u petak na konferenciji za novinare glavni menadžer mitinga Harald Etzelberger.

Po njegovim riječima upravo je skok u vis, uz memorijalnu utrku na 110 prepona, trebala biti najzanimljivija disciplina, jer je na njoj prvi put poslije operacije štitnjače trebala nastupiti i Blanka Vlašić. Međutim, naša najbolja atletičarka zbog stres reakcije patele neće sljedeća tri tjedna trenirati pa je time i otpala mogućnost njenog nadmetanja sa Šveđankom Bergqvist.

Osvajačica brončanog odličja sa Olimpijskih igara u Ateni i europska dvoranska prvakinja Slovenka Jolanda čeplak, koja rijetko nastupa na atletskim mitinzima, pokušat će u Zagrebu istrčati svoje najbolje vrijeme na stazi od 1000 metara, a Etzelberger je najavio da će joj za protivnice u utrci osigurati ponajbolje atletičarke na toj disciplini.

"Sada je teško govoriti o drugim imenima, ali sam u kontaktima sa mnogobrojnim atletičarima koji će 8. srpnja nastupiti u Rimu na mitingu Zlatne lige, i mnogi od njih mogli bi doći u Zagreb. Na žalost nisam siguran da će među njima biti i prošlogodišnji pobjednik memorijalne utrke te olimpijski pobjednik i svjetski surekorder Kinez Xiang Liu, kojemu je kineska federacija uvjetovala da se za nastup na Svjetskom prvenstvu, što se od 6. do 14. kolovoza održava u Helsinkiju mora pripremati u domovini", kazao je Etzelberger.

Na zagrebačkom mitingu trebali bi nastupiti svi ostali naši reprezentativci, a upravo je zbog sjajnih ovogodišnjih rezultata Edisa Elkasovića i Nedžada Mulabegovića u program mitinga, među 15 disciplina, uvršteno i bacanje kugle.

Direktor mitinga Dražen Kroupa naglasio je kako iza ovogodišnjeg mitinga neće ostati nikakvi financijski zaostaci te da su organizatori na prvom putu da u potpunosti zatvore financijsku konstrukciju koja iznosi 4 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙