FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MI: Elkaseviću zlato, Begić brončana

ALMERIA, 2. srpnja 2005. (Hina) - Kuglač Edis Elkasdević je osvojiozlato, a bacačica diska Vera Begić broncu zadnjega dana atletsihnatjecanja Mediteranskih igara u Almeriji.
ALMERIA, 2. srpnja 2005. (Hina) - Kuglač Edis Elkasdević je osvojio zlato, a bacačica diska Vera Begić broncu zadnjega dana atletsih natjecanja Mediteranskih igara u Almeriji.

Div Elkasević je do zlata došao u petom hicu (20.26) i jedini je prebacio granicu od 20 metara, potvrdivši odličnu formu ove godine, godine u kojoj je u SAD-u postavio državni rekord od 20.88 metara. Strepio je do zadnjega hica, budući da je u natjecanju, iskusni Španjolac Martinez je višestruki osvajač medalja sa velikih natjecanja, ali je ipak ostao iza 22-godišnjeg Edisa.

"Ovo je moje prvo veće seniorsko natjecanje, nikad nisam bacao pred toliko ljudi i zato sam imao tremu u prva tri hica. Posložilo se sve u petom, mada sam jako strahovao od Martineza. Nisam zadovoljan sa rezultatom, osjećam se sposobnim za veće daljine, a ovo zlato ću pamtiti zauvijek", rekao je Elkasović, koji se nije pojavio na prekjučerašnjem bacanju diska.

"Ja i moj trener Ivančić obavijestili smo ljude u vodstvu dan prije natjecanja. Kugla je moja disciplina i možda ne bih osvojio zlato da sam bacao i disk dva dana ranije".

Riječanka Vera Begić također je došla do prve veće međunarodne medalje bacivši u petom hicu 56.53 metara, što joj je bilo dovoljno za broncu.

"Na određeni način sam znala da ću osvojiti medalju, iako sam se danas jako loše osjećala i bolio me trbuh. Žao mi je samo što nisam bacila osobni i državni rekord i što se ovo natjecanje ne održava u mojoj Rijeci jer tada bih sigurno bila zlatna", kazala 23-godišnja Begić, aludirajući na neuspješnu kandidaturu Rijeke za MI.

Blizu medalje bio je Ivan Pucelj u skoku udalj, nakraju je završio kao peti sa daljinom od 7.89 metara - dva centimetra mu je nedostalo do bronce, a tri centimetra do srebra. Mario Baković je bio osmi sa daljinom od 7.79.

U utrci na 5000 metara Slavko Petrović je osvojio deveto mjesto sa rezultatom od 14:07.02, dok je Milan Kotur u finalu na 400 prepone bio šesti sa državnim juniorskim rekordom (51.10).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙