FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varteks lani poslovao s gubitkom

ZAGREB, 8. srpnja 2005. (Hina) - Tekstilna industrija Varteks d.d.poslovnu je 2004. završio s ukupnim prihodom od 443,3 milijuna kuna igubitkom od 66,5 milijuna kuna, dok je Grupa Varteks poslovnu godinuzavršila s prihodom od 481,7 milijuna kuna i gubitkom od 66,8 milijunakuna.
ZAGREB, 8. srpnja 2005. (Hina) - Tekstilna industrija Varteks d.d. poslovnu je 2004. završio s ukupnim prihodom od 443,3 milijuna kuna i gubitkom od 66,5 milijuna kuna, dok je Grupa Varteks poslovnu godinu završila s prihodom od 481,7 milijuna kuna i gubitkom od 66,8 milijuna kuna.

Odlukom dioničara na danas održanoj Glavnoj skupštini potvrđen je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora kojom se preneseni gubitak i dio gubitka tekuće godine nadoknađuje na teret rezervi, a ostatak gubitka tekuće godine na teret budućeg poslovanja.

Intenzivan proces restrukturiranja u prošloj godini ali i nastavak negativnih trendova hrvatske i svjetske tekstilne industrije, napominju u Varteksu, utjecali su i na njihov poslovni rezultat.

No, unatoč negativnim trendovima u tekstilnoj industriji u Hrvatskoj i svijetu, uzrokovanoj pojačanim ulaskom konkurencije iz Kine i istočnih zemalja, Varteks i dalje u svojoj strukturi ukupnih prihoda zadržava 51 posto izvoza, što je više od 30 posto ukupnog tekstilnog izvoza u tekstilnoj grani u Hrvatskoj.

Dobivanjem državnih jamstava, kako se navodi u priopćenju Varteksa, tvrtka je intenzivirala aktivnosti unaprjeđenja maloprodaje, što obuhvaća definiranje novog krovnog branda "Di Caprio Man&Women", otvaranje novih dućana itd.

Predsjednik Uprave Varteksa Zoran Košćec naglasio je kako će se u ovoj godini nastaviti s restrukturiranjem tvrtke kroz daljnje smanjenje troškova, optimalizaciju prostora, restrukturiranje portfelja i revitalizaciju prodajnog poslovanja.

Varteks će se u ovoj godini orijentirati prvenstveno na "core business", ulaganje u uređenje i restrukturiranje prodajnih objekata te daljni razvoj i uvođenje stranih etabliranih brandova.

Racionalnim gospodarenjem imovinom i optimalizacijom prostora koja uključuje prenamjenu ili gašenje nerentabilnih poslovnih segmenata stvorit će se uvjeti za dodatne prihode i revitalizaciju prodajnog poslovanja Varteksa, navodi se u priopćenju.

Inače, na dan 31. 12. 2004. najveći udjel u vlasničkoj strukturi Varteksa imali su mali dioničari - 40,71 posto, dok su trezorske dionice činile 23,65 posto. Validus d.d. je posjedovao 22,09 posto dionica, 9,7 posto nalazilo se na skrbničkim računima Banaka, 2,47 posto u posjedu društva Aurum, dok je HFP imao 1,39 posto dionica.

(Hina) xpp/xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙