FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor sutra o obračunu lanjskog proračuna

ZAGREB,9. lipnja 2005.(Hina) - Hrvatski sabor sutra će raspravljati oPrijedlogu godišnjeg obračuna Državnog proračuna za 2004.
ZAGREB,9. lipnja 2005.(Hina) - Hrvatski sabor sutra će raspravljati o Prijedlogu godišnjeg obračuna Državnog proračuna za 2004.

Po tom obračunu, koji je utvrdila Vlada, ukupni prihodi lanjskog proračuna ostvareni su na razini od 80,708 milijardi kuna, što predstavlja 97,8 posto rebalansom planiranih prihoda za prošlu godinu.

Prihodi poslovanja ostvareni su u iznosi od 80,464 milijardi kuna, a u strukturi tih prihoda najznačajniji su prihodi od poreza, koji čine 58,2 posto ukupnih prihoda poslovanja, a slijede ih prihodi od doprinosa (36,6 posto), dok se ostatak odnosi na pomoći, prihode od imovine, administrativnih pristojbi, prihode po posebnim propisima te ostale prihode.

Ukupni rashodi poslovanja, pak, utvrđeni su u iznosi od 83,204 milijarde kuna, odnosno uvećani su za 1,945 milijardi u odnosu na rebalansom utvrđeni plan lanjskog proračuna.

Najveći dio tog uvećanja odnosi se na trošak restrukturiranja i modernizacije HŽ-a, a ostatak na povećanje plaća, doprinosa i sredstava za naknade zaposlenima, na programe poticanja zapošljavanja i razvoja trgovačkih društava, itd.

Sabor bi trebao raspraviti Godišnje izvješće Hrvatske narodne banke (HNB) za prošlu godinu i glasovati o ranije raspravljenim točkama, te potom zaključiti 14. sjednicu, koja je trajala četiri tjedna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙