FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kraljica Elizabeta II.: Britanci "duboko potreseni" atentatima

LONDON, 7. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Atentati u četvrtak u Londonu"duboko su potresli" Britance, kazala je britanska kraljica ElizabetaII. koja je "u ime čitave nacije" izrazila "suosjećanje" žrtavama.
LONDON, 7. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Atentati u četvrtak u Londonu "duboko su potresli" Britance, kazala je britanska kraljica Elizabeta II. koja je "u ime čitave nacije" izrazila "suosjećanje" žrtavama.

"Strašni jutrošnji događaji u Londonu sve su nas duboko potresli. Znam da govorim u ime čitave nacije kad izražavam suosjećanje za smrtno stradale osobe i roditelje ubijenih i ranjenih osoba", izjavila je kraljica u priopćenju.

"Divim se službama spašavanja koje rade svoj posao", nastavila je ona.

Kraljica se u četvrtak nalazila u dvorcu Windsor, zapadno od Londona, nakon što se vratila iz Gleneaglesa u Škotskoj gdje je u srijedu na večeri ugostila šefove država i vlada G8 prvog dana summita.

Zabranjen je pristup Buckinghamskoj palači, londonskoj rezidenciji kraljice, koju okružuju kordoni naoružanih vojnika i policajaca nakon niza atentata počinjenih u četvrtak ujutro u Londonu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙