FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osuđena Britanka koja je u svom domu držala 271 životinju

LONDON, 10. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Britanka koja je u svom domuu užasnim uvjetima držala 271 životinju, od kojih su mnoge bileizgladnjele i pokrivene izmetom, osuđena je na zatvorsku kaznu radiokrutnosti prema životinjama.
LONDON, 10. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Britanka koja je u svom domu u užasnim uvjetima držala 271 životinju, od kojih su mnoge bile izgladnjele i pokrivene izmetom, osuđena je na zatvorsku kaznu radi okrutnosti prema životinjama.

Inspektor za zaštitu životinja koji je 2003. godine ušao u dom Rosalind Gregson u njemu je zatekao 246 pasa, uglavnom jorkširskih terijera, šesnaest ptica, među kojima su bile i rijetke papige, pet mačaka, dva mačića, zeca i činčilu.

Kraljevsko društvo za sprječavanje okrutnosti prema životinjama (RSPCA) reklo je da su njeni inspektori kada su ušli u dom Gregsonove u sjevernoj Engleskoj imali teškoće s disanjem jer je kuća zaudarala po smeću i mokraći te da su i prozori bili uprljani izmetom.

Psi su bili natrpani u kaveze koji su se nalazili jedan na drugom. Većina životinja nije imala svježe vode a u kavezima životinja nije nađena nikakva hrana.

Devet životinja moralo je biti ubijeno no ostale se od tada uspjelo udomiti.

Gregson, stara 55 godina, priznala je devet optužbi za nanošenje bespotrebne patnje psima, a sud ju je osudio na tri mjeseca i zabranio joj da ubuduće drži životinje.

Njena odvjetnica je izjavila da Gregson nije željela namjerno nanositi patnju životinjama nego da je dot oga došlo uslijed njene tuge i izoliranosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙