FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Velika Britanija: Pušenje loše za spolni život

LONDON, 2. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Britanska vlada pokrenula jeseriju vrlo oštrih antipušačkih reklama kojima poručuje da je pušenjeloše za spolni život, jer muškarce čini impotentnima, a žene ružnima.
LONDON, 2. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Britanska vlada pokrenula je seriju vrlo oštrih antipušačkih reklama kojima poručuje da je pušenje loše za spolni život, jer muškarce čini impotentnima, a žene ružnima.

Kampanja je osmišljena tako da cilja na spolnu atraktivnost mladih Britanaca, što je po mišljenju vladinih dužnosnika puno učinkovitije od općenitog ukazivanja na zdravstvene rizike pušenja.

"Poznato je da 70 posto pušača želi prestati pušiti. Kad su mladi u pitanju, strah da će biti manje atraktivni ili neplodni može biti bolja motivacija da to učine nego briga za zdravlje", rekla je ministrica zdravstva Caroline Flint.

Prema podacima vlade, pušenje za 50 posto povećava rizik od erektivne disfunkcije kod muškaraca u 30-tim i 40-tim godinama. Istraživanja također pokazuju da je 120.000 Britanaca u toj dobnoj skupini impotentno upravo zbog pušenja. Nedavno provedene studije pokazale su i da dvije trećine mladih Britanaca i Britanki te više od 50 posto pušača smatra da pušenje smanjuje spolnu atraktivnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙