FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Londonska policija: najmanje šest eksplozija, goleme žrtve

ZAGREB, 7. srpnja 2005. (Hina) - Londonski prometni sustav pogodilo jeu četvrtak ujutro najmanje šest eksplozija, izazvavši pritom golemežrtve, objavio je zapovjednik londonske Metropolitan policije sir IanBlair.
ZAGREB, 7. srpnja 2005. (Hina) - Londonski prometni sustav pogodilo je u četvrtak ujutro najmanje šest eksplozija, izazvavši pritom goleme žrtve, objavio je zapovjednik londonske Metropolitan policije sir Ian Blair.

Medicinski izvori izvještavaju o najmanje 90 ozlijeđenih kojima je pomoć pružena odmah nakon eksplozije kod postaje podzemne željeznice Aldgate, javlja BBC.

Sve autobusne linije u središtu Londona su obustavljene, a evakuirane su postaje podzemne željeznice Swindon i Brighton.

Građanima će se izravno putem televizije obratiti britanski premijer Tony Blair, koji se nalazi na summitu skupine G8 u Škotskoj.

Britanski ministar unutarnjih poslova Charles Clarke izjavio je novinarima da su eksplozije u Londonu izazvale "užasne ozlijede".

"Mobilizirane su zdravstvene službe kako bi pružile pomoć ozlijeđenima. Izražavam sućut u ime cijele vlade", rekao je Clarke.

Po njegovim riječima, policija je preuzela operativno zapovjedništvo nad situacijom u Londonu. Sky News prenosi da se oko Londona razmještaju i postrojbe britanske vojske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙