FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Haiti: Potonuo brod s ilegalnim migrantima

PORT-AU-PRINCE, 5. srpnja 2005. (Hina/AP) - U blizini obale Haitijapotonuo je brod s desecima migranata koji su bježali iz te zemlje, aprema izvješću glasnogovornika UN-ove mirovne misije na Haitiju,pronađena su dva utopljenika, a 11 migranata je nestalo i za njima setraga.
PORT-AU-PRINCE, 5. srpnja 2005. (Hina/AP) - U blizini obale Haitija potonuo je brod s desecima migranata koji su bježali iz te zemlje, a prema izvješću glasnogovornika UN-ove mirovne misije na Haitiju, pronađena su dva utopljenika, a 11 migranata je nestalo i za njima se traga.

Uzroci potonuća broda još nisu poznati. Nesreću je preživjelo 23 migranata, a haićanske vlasti strahuju da za nestale nema više spasa, izjavio je u ponedjeljak UN-ov glasnogovornik Damian Onses-Cardona.

Većina žrtava je u dobi između 19 i 25 godina.

Pokušaji ilegalnog odlaska s Haitija učestali su nakon veljače prošle godine kada je srušen prvi demokratski izabran predsjednik Jean-Betrand Aristide koji je sada u egzilu. Od tada su ubijene stotine ljudi, najčešće u politički motiviranim obračunima uličnih bandi, ali i u sukobu s policijom i pripadnicima UN-ovih mirovnih snaga kojih je na Haitiju oko 7400.

Haiti je najsiromašnija zemlja u Americi u kojoj je većina stanovništva nezaposlena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙