FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sutra otvaranje izložbe "Strast" u riječkom MMSU

RIJEKA,27. lipnja 2005.(Hina) - Na izložbi "Strast", koja će bitiotvorena sutra u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti (MMSU) uRijeci, bit će predstavljen fundus te ustanove na drukčiji način negodo sada, najavio je danas na konferenciji za novinstvo ravnatelj MMSU-a Branko Franceschi.
RIJEKA,27. lipnja 2005.(Hina) - Na izložbi "Strast", koja će biti otvorena sutra u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti (MMSU) u Rijeci, bit će predstavljen fundus te ustanove na drukčiji način nego do sada, najavio je danas na konferenciji za novinstvo ravnatelj MMSU-a Branko Franceschi.

Naglasio je da se ovom izložbom fundus prvi put predstavlja s tematskom poveznicom, a ne kao na dosadašnjim izložbama kroz generacijsku pripadnost autora ili razdoblje stvaranja.

Uz to, rekao je Franceschi, izložba će biti otvorenog tipa jer će na njoj biti predstavljena i djela koja ne pripadaju MMSU.

Ravnatelj riječkog muzeja rekao je da će ova izložba biti svojevrsni test na kojemu će se očitati reakcije publike na ovakav način prikaza fundusa.

Autor i izbornik izložbe, kustos MMSU-a Branko Cerovac rekao je da je temu strasti preuzeo s ovogodišnjeg Bijenala mladih Europe i Mediterana, koji se održava u Napulju, a na kojemu će hrvatski umjetnici sudjelovati u organizaciji riječkog MMSU-a.

Naglasio je i da će riječka izložba biti priprema za odlazak hrvatske selekcije na napuljsko bijenale.

Na izložbi su zastupljeni radovi iz raznih razdoblja i umjetničkih pravaca koji su područje interesa MMSU-a, a kojima je zajedničko da se na neki način odnose prema temi strasti.

Na otvaranju će biti izvedena tri performansa autora Svena Stilinovića, Kreše Mustaća i Nede Šimić Božinović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙