FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor s predstavnicima HHO-a o njihovu Izvješću za 2004.

ZAGREB, 6. srpnja 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricaobitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosorsastala se danas s predsjednikom Hrvatskog helsinškog odbora (HHO)Žarkom Puhovskim i potpredsjednikom Veljkom Miljevićem, koji su jojtom prigodom predstavili "Izvješće Hrvatskog helsinškog odbora za2004. godinu".
ZAGREB, 6. srpnja 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s predsjednikom Hrvatskog helsinškog odbora (HHO) Žarkom Puhovskim i potpredsjednikom Veljkom Miljevićem, koji su joj tom prigodom predstavili "Izvješće Hrvatskog helsinškog odbora za 2004. godinu".

Predsjednik HHO-a Puhovski pritom je istaknuo kako su trendovi i tretman ljudskih prava u Hrvatskoj znatno uznapredovali te da se situacija postupno popravlja, posebno u pogledu smanjenja broja nacionalno uvjetovanih povreda ljudskih prava, pozitivnog rasta orijentiranosti javnosti prema žrtvama povreda ljudskih prava, kao i stabilizacije političkog života, ističe se u priopćenju Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Kao postojeće primjedbe Puhovski je ukazao na negativne trendove rada socijalnih službi te potrebitost određenih izmjena izbornog zakonodavstva, posebno za predstavnike tijela lokalnih vlasti.

Potpredsjednica Kosor je u pogledu djelotvornosti socijalnih službi istaknula kako u njima moraju biti zaposleni isključivo stručni profesionalci koji poznaju sustav, a također se složila da izborno zakonodavstvo treba mijenjati.

Na sastanku se razgovaralo i o stanju medija u Republici Hrvatskoj, pri čemu je Puhovski upozorio na rast pritiska na privatnost osoba, ali isto tako i rekao kako se stalno smanjuje pritisak politike na medije, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙