FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uspješna dosadašnja realizacija projekta Rijeka Gateway

RIJEKA, 5. srpnja 2005. (Hina) - Predstavnici zagrebačkog uredaSvjetske banke, nakon posjeta Lučkoj upravi Rijeka, ocijenili sudosadašnji tijek procedure i aktivnosti na projektu Rijeka Gatewayvrlo pozitivnim, priopćeno je danas iz Lučke uprave.
RIJEKA, 5. srpnja 2005. (Hina) - Predstavnici zagrebačkog ureda Svjetske banke, nakon posjeta Lučkoj upravi Rijeka, ocijenili su dosadašnji tijek procedure i aktivnosti na projektu Rijeka Gateway vrlo pozitivnim, priopćeno je danas iz Lučke uprave.

Predstavnicima Svjetske banke na jučerašnjem su sastanku izloženi dosadašnji rezultati u realizaciji projekta, među kojima dovršavanje projektne dokumentacije te pripremanje dokumentacije za ishodovanje građevinskih dozvola. Zahtjev za izdavanje dozvola upućen je nadležnom ministarstvu te se očekuje pozitivan odgovor.

Među obavljenim su radovi na rekonstrukciji Bečke obale, početak rada s dvjema pokretnim lučkim dizalicama nosivosti po 63 tone, ishodovanje građevinske dozvole za izgradnju putničkog terminala te isplata 350 otpremnina radnicima Luke Rijeka d.d. iz zajma za ovaj projekt, u cilju reorganizacije ove tvrtke.

Predstoji početak izgradnje novog prilaznog mosta za vozila na riječkom lukobranu kao preduvjeta izgradnje putničkog terminala, vrijednosti 6,2 milijuna kuna.

U priopćenju se navodi i da je u riječkoj luci u prvih šest mjeseci ove godine pretovareno 5,88 milijuna tona. Porast prometa se bilježi u svim strukturama tereta a najviše u pretovaru kontejnera. Pretovareno je 36.129 kontejnerskih jedinica, ili 31 posto više nego u istom razdoblju 2004.

Ukupno pretovareni teret, uključujući i tekuće terete, bilježi povećanje od 12 posto prema 2004.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙