FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talijansko će gospodarstvo do kraja ove godine stagnirati

RIM, 6. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Talijansko gospodarstvo zabilježit ćedo kraja ove godine nultu stopu gospodarskog rasta dok će proračunskideficit dosegnuti 4,3 posto BDP-a, konstatirala je talijanska vlada upripremama za sljedeći državni proračun.
RIM, 6. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Talijansko gospodarstvo zabilježit će do kraja ove godine nultu stopu gospodarskog rasta dok će proračunski deficit dosegnuti 4,3 posto BDP-a, konstatirala je talijanska vlada u pripremama za sljedeći državni proračun.

Očekuje se da će rast talijanskog gospodarstva porasti na 1,5 posto 2006. i 2007 dok bi proračunski manjak trebao biti smanjen na 3,8 posto BDP-a u 2006. i 2,8 posto u 2007, prognozira talijanska vlada.

Prognoza o proračunskom manjku izračunata je "uz maksimalnu dozu realizma", stoji u vladinom dokumentu koji još moraju ocijeniti sindikati i poslodavci.

Po pisanju rimskog dnevnog lista La Repubblica, talijanska vlada namjerava prihodima i uštedama u 2006. osigurati 15,5 do 16,5 milijardi eura, od kojih je 10 milijardi namijenjeno plaćanju dugova, 1,5 milijardi eura za smanjenje regionalnih poreza, a 4 do 5 milijardi za infrastrukturna ulaganja.

Prošlog tjedna Europska komisija dala je Italiji rok do kraja 2007. da stavi uspostavi kontrolu nad potrošnjom i da proračunski manjak na maksimalno tri posto BDP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙