FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Greenpeace u Danskoj osuđen prema antiterorističkom zakonu

KOPENHAGEN, 10. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Greenpeace je prvaorganizacija koju je u Danskoj osudio sud prema novomantiterorističkom zakonu uvedenom nakon atentata 11. rujna 2001. uSjedinjenim Državama.
KOPENHAGEN, 10. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Greenpeace je prva organizacija koju je u Danskoj osudio sud prema novom antiterorističkom zakonu uvedenom nakon atentata 11. rujna 2001. u Sjedinjenim Državama.

Ekološka organizacija je kažnjena globom od 30.000 danskih kruna (4.030 eura) zbog prosvjeda nekih njezinih aktivista u listopadu 2003. protiv GMO u uzgoju svinja. Prosvjedi su održani u prostorijama Udruženja danske poljoprivrede u Kopehagenu.

Novi zakon omogućuje pravosuđu da odgovornima drži organizaciju u ime koje su akcije vođene.

Petnaest prosvjednika Greenpeacea, koji su ušli u zgradu i na prozor postavili transparent "Ne GMO-svinjetini", već su pojedinačno osuđeni prije nekoliko mjeseci globom od 200 eura zbog ometanja javnog reda.

"Ogorčeni smo presudom", rekla je glasnogovornica Greenpeacea Danska Mads Chrisensen. "To pokazuje da su sudovi pronašli stavak u zakonu kojeg se može uporijebiti za kresanje krila civilnog društva", dodala je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙