FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Trag dinosaurova stopala otkriven u nacionalnom parku u Aljasci

ANCHORAGE, 6. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Nedavno otkriven tragdinosaurova stopala pokazuje da su te životinje nekoć lutale područjemna kojemu je danas nacionalni park u Aljasci, objavili su znanstveniciu srijedu.
ANCHORAGE, 6. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Nedavno otkriven trag dinosaurova stopala pokazuje da su te životinje nekoć lutale područjem na kojemu je danas nacionalni park u Aljasci, objavili su znanstvenici u srijedu.

Otisak stopala, kojega se starost procjenjuje na 70 milijuna godina, otkriven je 27. lipnja, što je prvi dokaz o postojanju dinosaura koji je dosad pronađen u Nacionalnom parku i rezervatu Denali, izjavila je uprava parka.

Za otkriće su zaslužni studenti aljaskanskog sveučilišta Fairbanks koji slušaju predavanja na području parka.

Čini se da je trag stopala s tri prsta, širok 15,24 i dug 22,86 centimetara, ostavila lijeva noga terapoda, dvonožnog grabežljivca, rekao je Anthony Fiorillo, kustos prirodoslovnog muzeja Dallas.

"Trag izgleda kao golemo ptičje stopalo, ali pripada dinosauru mesojedu", rekao je novinarima.

Klima je na ledenim sjevernim obroncima Arktika na Aljasci bila puno toplija prije 70 milijuna godina, s temperaturama uglavnom iznad ništice, podsjeća Fiorillo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙