FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vijetnam: spriječen šverc divljih životinja u Kinu

HANOI, 14. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Vjetnamske su vlasti zaplijenileskoro pola tone divljih životinja, uključujući i neke zaštićene vrste,koje su autobusom trebale biti prebačene u Kinu, priopćio je u utorakpolicijski časnik.
HANOI, 14. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Vjetnamske su vlasti zaplijenile skoro pola tone divljih životinja, uključujući i neke zaštićene vrste, koje su autobusom trebale biti prebačene u Kinu, priopćio je u utorak policijski časnik.

Autobus je zaustavljen u sjevernom dijelu Vijetnama, a vozač koji je trebao životinje prebaciti u Kinu je uhićen, dodaje isti izvor. Policija je u provinciji Bac Ninh, oko 50 kilometara istočno od Hanoja, zaplijenila 428 kilograma zmija, kornjača i pasanaca, pojasnio je Nguyen Ngoc Tien iz odjela gospodarskog kriminala.

Zahtjevi domaćeg tržišta i potražnja iz Kine za divljim životinjama, što zbog tradicionalne medicine što zbog egzotičnih jela, desetkovali su životinjsku populaciju u Vijetnamu.

Vijetnam je uveo stroge zakona glede zaštite divljih životinja i ukoliko vozač bude proglašen krivim za šverc ugroženim vrstama mogao bi u zatvoru odležati od šest mjeseci do tri godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙