FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Životinje u Australiji odgovorne za više od 17.000 prometnih nesreća

SYDNEY, 29. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Životinje su lani prouzročileviše od 17.000 nesreća na australskim cestama, a među njima prednjačeklokani, priopćila je u srijedu lokalna osiguravateljska tvrtka.
SYDNEY, 29. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Životinje su lani prouzročile više od 17.000 nesreća na australskim cestama, a među njima prednjače klokani, priopćila je u srijedu lokalna osiguravateljska tvrtka.

Uz klokane, za nesreće su krivi i vombati (manji tobolčar), lisice, psi, mačke, konji, krave i ovce, piše u priopćenju tvrtke SGIO, u kojemu se ističe da je mjesec srpanj, tijekom australske zime, osobito poznat po sudarima s klokanima.

"Klokani su najveći problem zimi, kada se ranije smrkava i vozači više voze s upaljenim svjetlima koja mogu prestrašiti životinje i poremetiti njihovo ponašanje", rekao je direktor osiguravateljske tvrtke u zapadnoj Australiji Garry Moore.

Lani su klokani prouzročili 13.003 od 17.748 prometnih nesreća u kojima su sudjelovale životinje. Većina od više milijuna klokana u Australiji su noćne životinje, pa vlasti preporučuju vozačima poseban oprez noću, u zoru i u sumrak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙