FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Afrička unija utvrdila "zajedničko stajalište" za summit G8

SIRT, 5. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Šefovi država i vlada Afričke unije(AU) koji su se okupili u Sirtu, u Libiji, prihvatili su "zajedničkoafričko stajalište" uoči summita G8, kojim traže poništenje duga iukidanje poljoprivrednih subvencija, službeno je objavljeno.
SIRT, 5. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Šefovi država i vlada Afričke unije (AU) koji su se okupili u Sirtu, u Libiji, prihvatili su "zajedničko afričko stajalište" uoči summita G8, kojim traže poništenje duga i ukidanje poljoprivrednih subvencija, službeno je objavljeno.

"Predsjednici afričkih država utvrdili su zajedničko stajalište uoči susreta na vrhu G8, kojim su potvrdili zahtjev za poništenje duga za sve afričke zemlje, kao i za ukidanje poljoprivrednih subvencija, tema koja je ovdje jako važna", izjavio je za AFP Adam Thiam, službeni predstavnik AU-a.

U izjavi se usto traži da se G8 obveže da će "brzo povećati pomoć razvoju i graditeljstvu, kao i poništenje duga kod svih vjerovnika. Ta se odluka mora primijeniti na sve afričke zemlje".

Predsjednici afričkih država dogovorili su se i da će od G8 zatražiti "ukidanje subvencija koje priječe trgovinsku razmjenu" i prihvaćanje "vremenskog rasporeda za ukidanje tih subvencija".

Od razvijenih zemalja traži se da "podupru napore za povećanje mogućnosti afričkih zemalja radi proširenja njihove proizvodnje i izvoza", piše u tekstu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙