FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački arheolozi u Libiji otkrili očuvan starorimski mozaik

LONDON, 13. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Njemački arheolozi otkrili suspektakularan starorimski mozaik na području Libije za koji se vjerujeda je jedan od najočuvanijih mozaika iz toga razdoblja, izvijestio jeu ponedjeljak list The Times.
LONDON, 13. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Njemački arheolozi otkrili su spektakularan starorimski mozaik na području Libije za koji se vjeruje da je jedan od najočuvanijih mozaika iz toga razdoblja, izvijestio je u ponedjeljak list The Times.

Mark Merrony, arheolog koji se specijalizirao za starorimsku umjetnost, za Times je rekao: "Najviše me iznenadila iznimno realistično prikazan motiv. Slika gladijatora koji se odmara remek je djelo koje je napravio neki Sandro Botticelli onoga vremena."

Skupina arheologa sa Sveučilišta u Hamburgu radila je na arheološkim iskopinama na libijskoj obali gdje je pronašla devet metara dugačak friz s pet mozaika iz prvog i drugog stoljeća.

Unatoč tomu što je mozaik još 2000. godine otkrila Marliese Wendowski sa Sveučilišta u Hamburgu, do sada je lokacija držana u tajnosti kako bi se zajamčilo da posao neće ometati pljačkaši.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙