FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Peres i Mubarak razgovarali o izraelskom povlačenju iz Gaze

ŠARM EL-ŠEIK, 20. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Egipatski predsjednikHosni Mubarak i zamjenik izraelskoga premijera Shimon Peresrazgovarali su u ponedjeljak o izraelskim planovima o povlačenju izpojasa Gaze.
ŠARM EL-ŠEIK, 20. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Egipatski predsjednik Hosni Mubarak i zamjenik izraelskoga premijera Shimon Peres razgovarali su u ponedjeljak o izraelskim planovima o povlačenju iz pojasa Gaze.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare održanoj nakon sastanka Peres je rekao kako Izrael razmatra mogućnost da povlačenje s tog područja počne u kolovozu i završi u rujnu.

Usto, Peres je govorio i o nekim gospodarskim i prometnim pitanjima. Vlada planira povećati broj Palestinaca zaposlenih u Izraelu na 10.000, rekao je Peres ali nije rekao u kojem roku. Izrael podupire otvaranje ceste između Gaze i Zapadne obale nakon povlačenja, dodao je.

O pitanju palestinskoga uzletišta razgovarat će palestinski predsjednik Mahmud Abas i izraelski premijer Ariel Sharon na sastanku koji će se održati u utorak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙