FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelci i Palestinci o sigurnom prolasku putnika cestom od Gaze do Zapadne obale

TAL AVIV/RAMALLAH , 5. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Izraelci i Palestincipregovaraju o mogućnostima uspostavljanja sigurnog prolaska automobilai putnika cestom koja vodi od područja pojasa Gaze do Zapadne obale,nakon izraelskog povlačenja u kolovozu, izvijestili su u utorak medijiobiju strana.
TAL AVIV/RAMALLAH , 5. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Izraelci i Palestinci pregovaraju o mogućnostima uspostavljanja sigurnog prolaska automobila i putnika cestom koja vodi od područja pojasa Gaze do Zapadne obale, nakon izraelskog povlačenja u kolovozu, izvijestili su u utorak mediji obiju strana.

Izraelski radio objavio je da su se palestinska i izraelska strana uspjele načelno složiti oko toga pitanja, na način da u prvo vrijeme izraelske snage sigurnosti prate konvoje palestinskih vozila.

Željeznička linija između pojasa Gaze i Zapadne obale bit će izgrađena kasnije, stoji u izvješću. No, palestinski ministar gospodarstva Mazen Sonokort za radio Glas Palestine izjavio je kako još nije postignut sporazum o sigurnom prolasku spomenutom cestom.

Palestinci se nećkaju oko prihvaćanja privremenog rješenja i radije bi da prije konačnog dogovora o tom važnom pitanju sve bude kristalno jasno.

Izraelski premijer Ariel Sharon u utorak je pred članovima parlamenta izjavio kako su izraelska vojska i policija spremne za povlačenje iz pojasa Gaze te da bi ono trebalo početi za šest tjedana, kako je i predviđeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙