FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sljedećeg tjedna itvara se izložba "Sinjska alka 1715. do 2005."

SINJ, , 11. lipnja 2005. (Hina) - U povodu ovogodišnje 290. Alke izavršetka obnove i zaštite alkarske odore i opreme, u Zagrebu će 18.lipnja u Arheološkom muzeju biti otvorena izložba "Sinjska alka 1715.do 2005.", najavili su danas čelnici Viteškog alkarskog društva nakonferenciji za novinare u Sinju.
SINJ, , 11. lipnja 2005. (Hina) - U povodu ovogodišnje 290. Alke i završetka obnove i zaštite alkarske odore i opreme, u Zagrebu će 18. lipnja u Arheološkom muzeju biti otvorena izložba "Sinjska alka 1715. do 2005.", najavili su danas čelnici Viteškog alkarskog društva na konferenciji za novinare u Sinju.

Izložba će se održati pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, u organizaciji Viteškog alkarskog društva i Hrvatskog restauratorskoga zavoda i trajat će do 17. srpnja, a ponovit će se u Sinju od 1. do 20. kolovoza.

Na njoj će biti predstavljeno 350 predmeta odore i oružja, te drugih dokumenata i izložaka koji oslikavaju povijest te viteške igre, utemeljene 1715. godine u spomen na pobjedu Sinjana nad osmanlijskim osvajačima.

Uoči otvaranja izložbe, zagrebačkim će ulicama prodefilirati povorka alkara i alkarskih momaka u živopisnim odorama i pod oružjem starim više od 300 godina.

Dosad je obnovljeno i zaštićeno 1900 predmeta opreme i oružja, za što su novac osiguravali redovito Grad Sinj i Ministarstvo kulture, a na tome je više od 20 godina radio Hrvatski restauratorski zavod u Zagrebu, kazali su predsjednik Društva Mate Jukić i član Uprave Ivo Delonga na konferenciji za novinare održanoj u Upravi VAD-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙