FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dvojica marokanskih islamista osuđena na smrt, a četvorica na doživotnu robiju

RABAT, 5. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Dvojica radikalnih marokanskihislamista osuđeni su u ponedjeljak na smrt, a kaznu doživotnog zatvoradobila su četvorica njihovih suučesnika u ubojstvu petoriceMarokanaca, objavila je marokanska novinska agencija MAP.
RABAT, 5. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Dvojica radikalnih marokanskih islamista osuđeni su u ponedjeljak na smrt, a kaznu doživotnog zatvora dobila su četvorica njihovih suučesnika u ubojstvu petorice Marokanaca, objavila je marokanska novinska agencija MAP.

Šestoricu optuženika teretilo se i za kršenje državne sigurnosti i posjedovanje eksploziva.

Sud je na smrtnu kaznu osudio Mohcinea Bouaarfa i Taoufika Hanouichia, visokopozicionirane članove radikalne ćelije pridružene organizaciji Salafist Jihad, koji su, među ostalim, proglašeni krivima za ubojstvo židovskog veletrgovca u Casablanci, službenika ministarstva unutarnjih poslova i policajca. Dvojica osuđenika na smrt priznali su krivnju.

Osim njih i četvorice suučesnika, sud je na zatvorske kazne od jedne do 20 godina osudio još 31 člana ćelije, dok ih je devetero oslobođeno optužbe. Tu je skupinu policija uhitila u siječnju prošle godine.

Marokanske vlasti smatraju Salafist Jihad odgovornom za napade u kojima je u Casablanci u svibnju 2003. poginulo 45 ljudi, uključujući 12 bombaša samoubojica.

Smrtne kazne u Maroku su rijetke, a posljednja je izvršena 1994. nad policijskim časnikom osuđenim zbog niza silovanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙