FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ICTY: počelo izlaganje obrane Nasera Orića

DEN HAAG, 4. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Odvjetnici bivšeg zapovjednikasnaga bosanskih muslimana u Srebrenici Nasera Orića koji je optužen zaratne zločine nad Srbima, počeli su u ponedjeljak iznositi obranu naMeđunarodnom kaznenome sudu za bivšu Jugoslaviju (ICTY).
DEN HAAG, 4. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Odvjetnici bivšeg zapovjednika snaga bosanskih muslimana u Srebrenici Nasera Orića koji je optužen za ratne zločine nad Srbima, počeli su u ponedjeljak iznositi obranu na Međunarodnom kaznenome sudu za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

Bivši osobni čuvar Slobodana Miloševića, Naser Orić (38) optužen je za razaranje pedesetak srpskih sela i zaselaka kod Srebrenice, kao i zbog zlostavljanja i ubojstva sedmero zatočenih bosanskih Srba za koje su odgovorne njegove snage kojima je zapovijedao od lipnja 1992. do ožujka 1993.

Tijekom suđenja je zbog nedostatka dokaza oslobođen po dvjema točkama optužnice za grabež.

Njegovi branitelji žele dokazati da nije bio obaviješten i da nije mogao spriječiti neke zločine koje su počinili vojnici bosanske vojske u kojoj su većinu činili muslimani.

Orićeva obrana u načelu ima devet tjedana da iznese dokaze i moći će pozvati 30 svjedoka. Odvjetnici su se međutim žalili na takvu odluku sudaca i traže više vremena.

Nadnevak suđenja još nije poznat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙