FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počinje proces beatifikacije Ivana Pavla II.

RIM, 27. lipnja 2005. (Hina/AR) - Sve je spremno za početak procesabeatifikacije Ivana Pavla II., a svečanost će biti održana u bazilicisvetog Ivana Lateranskog u Rimu, a vodit će ju predsjednik Talijanskebiskupske konferencije i papin rimski vikar, kardinal Camillo Ruini.
RIM, 27. lipnja 2005. (Hina/AR) - Sve je spremno za početak procesa beatifikacije Ivana Pavla II., a svečanost će biti održana u bazilici svetog Ivana Lateranskog u Rimu, a vodit će ju predsjednik Talijanske biskupske konferencije i papin rimski vikar, kardinal Camillo Ruini.

Proces uzdizanja Ivana Pavla II. na oltar svetih, na koji su ga odmah poslije smrti uzdigli mnogobrojni vjernici kličući "Papa odmah svetac", počinje nepuna tri mjeseca nakon njegove smrti iako je praksa Katoličke crkve da se čeka najmanje pet godina.

U utorak će se održati prvi svečani čin tijekom kojega će kardinal Ruini te šest sudaca, bilježnik i postulator (za postulatora je Crkva odredila poljskog svećenika Salwomira Oderoma) prisegnuti da se obvezuju na tajnost svjedočenja i da neće prihvatiti nikakve darove u svezi s kanonizacijom.

Tijekom tog čina postulator će obavijestiti nazočne o prikupljenoj dokumentaciji, a navodno je već prikupljeno 635 tekstova. Također će iznijeti popis osoba koje će svjedočiti u procesu. Zadaća je postulatora prikupiti sve zapise, knjige i dokumente Ivana Pavla II.

Očekuje se da će taj dio procesa trajati nekoliko godina i da bi Ivan Pavao II. mogao biti proglašen blaženikom za pet godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙