FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Zemlji uskoro 6,5 milijardi stanovnika

PARIZ , 24. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Na našem planetu živi gotovo 6,5milijardi ljudi, prema posljednjim demografskim procjenama o kojima ćena svjetskom kongresu koji će se u srpnju održati u francuskom Toursurazgovarati svjetski stručnjaci.
PARIZ , 24. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Na našem planetu živi gotovo 6,5 milijardi ljudi, prema posljednjim demografskim procjenama o kojima će na svjetskom kongresu koji će se u srpnju održati u francuskom Toursu razgovarati svjetski stručnjaci.

Polovinom 2005. na Zemlji je, prema podacima Francuskog instituta za demografska istraživanja bilo oko 6.477 milijardi stanovnika, objavljenim u posebnom broju časopisa "Populacija i društvo".

6,5-milijarditi stanovnik zemlje rodit će se u prosincu u Aziji, kontinentu na kojemu se godišnje rodi najveći broj djece, izvijestila je predsjednica francuske Državne udruge za organizaciju međunarodnog kongresa o populaciji Catherine Rollet, u čijem će radu od 18. do 23. srpnja sudjelovati oko 2.000 znanstvenika iz cijelog svijeta.

Francuski demograf Gilles Pison izjavio je kako je svjetska populacija na našemu planetu vrlo loše "geografski podijeljena" - u šest najnastanjenijih zemalja svijeta, Kini, Indiji, SAD-u, Indoneziji, Brazilu i Pakistanu živi 3,3, milijarde stanovnika, što je više od polovine ukupnog broja svjetskog stanovništva.

Od stotinu stanovnika Zemlje 61 živi u Aziji, 14 u Africi, 11 u Europi, 9 u Južnoj Americi, 5 u Sjevernoj Americi, a manje od jedne osobe u području Oceanije. Razlike u standardu stanovnika u raznim dijelovima svijeta također su iznimno velike - primjerice životna dob prosječnog Japanca je oko 82 godine, a na Malawiju oko 40.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙