FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potrebno više istraživanja o sigurnosti lijekova protiv bolova

LONDON, 12. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Britanski znanstvenicipozvali su na više istraživanja o sigurnosti lijekova protiv bolovanakon pronalaženja dokaza da oni mogu povećati rizik od srčanog udarakod nekih pacijenata.
LONDON, 12. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Britanski znanstvenici pozvali su na više istraživanja o sigurnosti lijekova protiv bolova nakon pronalaženja dokaza da oni mogu povećati rizik od srčanog udara kod nekih pacijenata.

"Mislimo da je potrebno više podataka i više istraživanja kako bi se formalno procijenila sigurnost svih tih lijekova", rekla je u petak profesorica Julia Hippisley-Cox sa nottinghamskog Sveučilišta u Engleskoj.

Rezultati njezine studije, u koju je bilo uključeno više od 9.000 pacijenata, objavljeni su u stručnom časopisu British Medical Journal. Oni pokazuju da nesteroidni protuupalni lijekovi povećavaju rizik od srčanog udara.

"Potrebno je daljnje istraživanje kako bi se uvjerili da su ti lijekovi sigurni ili kako bi otkrili koji su rizici tako da ljudi mogu biti informirani", rekla je Hippisley Cox.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙