FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vujanović: nema odlaganja referenduma o statusu Crne Gore

PODGORICA, 2. srpnja 2005. (Hina) - Crnogorski predsjednik FilipVujanović odbacio je kao "neutemeljen" prijedlog zamjenika srpskogpredsjednika vlade Miroljuba Labusa o mogućem odlaganju iliodustajanju od referenduma o državnom statusu Crne Gore i ponovio daće biti održan na proljeće sljedeće godine.
PODGORICA, 2. srpnja 2005. (Hina) - Crnogorski predsjednik Filip Vujanović odbacio je kao "neutemeljen" prijedlog zamjenika srpskog predsjednika vlade Miroljuba Labusa o mogućem odlaganju ili odustajanju od referenduma o državnom statusu Crne Gore i ponovio da će biti održan na proljeće sljedeće godine.

Labus je u petak obavijestio novinare kako je protekla dva dana u Bruxellesu razgovarao s čelnicima Europske unije o mogućnosti odlaganja crnogorskog referenduma do ljeta 2006.

"Referendum će biti zakazan u rokovima koji će biti prije lokalnih izbora. Hoće li to biti ožujak ili travanj stvar je procjene unutar Crne Gore, koju ćemo razmatrati i vjerujem dogovoriti", kazao je Vujanović podgoričkim medijima, odbacujući bilo kakvu mogućnost odlaganja izjašnjavanja građana u kojoj će državi živjeti.

Crnogorski predsjednik je odbacio i najave koje su se čule posljednjih dana da bi referendum mogao destabilizirati Crnu Goru, navodeći da retoriku o ratnom referendumu doživljava kao dnevno političke poruke.

Vujanović je ponovio ocjenu da je savez nezavisnih država između Crne Gore i Srbije najbolje rješenje za međusobne odnose dvije članice i ocijenio da je u tom smislu sada najveća odgovornost na srpskom premijeru Vojislavu Koštunici.

Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je u četvrtak navečer u razgovoru s novinarima u Podgorici da će Crna Gora organizirati referendum o državnom statusu početkom iduće godine, u skladu s postojećim ustavnim sustavom i europskim standardima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙