FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen program festivala "Riječke ljetne noći"

RIJEKA, 22. lipnja 2005. (Hina) - Ovogodišnji, drugi po redu, festival"Riječke ljetne noći" , koji se otvara u četvrtak, 23. lipnja najavilisu riječki gradonačelnik Vojko Obersnel u ime organizatora festivala iintendantica HNK "Ivana pl. Zajca" Mani Gotovac.
RIJEKA, 22. lipnja 2005. (Hina) - Ovogodišnji, drugi po redu, festival "Riječke ljetne noći" , koji se otvara u četvrtak, 23. lipnja najavili su riječki gradonačelnik Vojko Obersnel u ime organizatora festivala i intendantica HNK "Ivana pl. Zajca" Mani Gotovac.

Intendantica Gotovac je potvrdila da je najavljeni nastup Montserrat Caballe otkazan zbog bolesti umjetnice, pa će umjesto nje u istom terminu, 16. srpnja nastupiti dvije mlade svjetske pjevačke zvijezde, sopranistica Marielle Devie i mezzosopranistica Luciane D'Intino.

Gotovac je ustvrdila da su "Riječke ljetne noći" festival različitosti, ali s čvrsto utvrđenom umjetničkom koncepcijom. Ocijenila je da festival već sada umjetnički može stajati uz bok Dubrovačkim ljetnim igrama i Splitskom festivalu.

Festival "Riječke ljetne noći" otvara se nastupom britanskog uličnog kazališta "Avanti Display" s predstavom "Hydromania!", a završava 26. srpnja koncertom Salonskog orkestra Opere i Baleta riječkog HNK sa zvukovima valcera i tanga.

Iz programa se izdvajaju svjetska praizvedba teksta "Marš/Pjesma nad pjesmama" Bernarda Marie-Koltesa u režiji Ivice Buljana, a u izvedbi Hrvatske drame riječkog HNK i "Mini teatra" iz Ljubljane, zatim premijerna izvedba Mozartove opere "Cosi fan tutte" u režiji Krešimira Dolenčića s Tomislavom Mužekom i Giorgiom Surianom, premijera riječke Hrvatske drame "Mirisa, zlata i tamjana" po Slobodanu Novaku u režiji Vinka Brešana, premijera riječke Talijanske drame komedije Giacinta Galline "Zente Refada (Skorojevići)" u režiji Francesca Macedonia te izvedba oratorija Carla Orffa "Carmina Burana" Riječke filharmonije, Akademskog zbora "Ivan Goran Kovačić" iz Zagreba i dječjeg zbora "Tratinčice" iz Rijeke.

Posebnost riječkog festivala je što se odvija na gradskim prostorima neuobičajenima za umjetničke izvedbe, uključujući prazne prostore nekadašnjih industrijskih pogona, a riječki gradonačelnik Obersnel ustvrdio je da je jedna od vrijednosti festivala što neprestano pronalazi nove prostore za izvedbe predstava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙