FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat vojnih službenika traži zapošljavanje viška službenika u OSRH

ZAGREB, 3. lipnja 2005. (Hina) - Sindikat vojnih službenika inamještenika zatražio je danas od premijera Ive Sanadera da se viškudržavnih službenika i namještenika u Oružanim snagama (OSRH), koji ćeza nekoliko mjeseci dobiti rješenje o prestanku službe, omogućizapošljavanje u drugim službama državne uprave.
ZAGREB, 3. lipnja 2005. (Hina) - Sindikat vojnih službenika i namještenika zatražio je danas od premijera Ive Sanadera da se višku državnih službenika i namještenika u Oružanim snagama (OSRH), koji će za nekoliko mjeseci dobiti rješenje o prestanku službe, omogući zapošljavanje u drugim službama državne uprave.

U nekoliko proteklih mjeseci u Službenom listu objavljeno je nekoliko natječaja za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme, a između ostalih su to učinili Ministarstvo financija i Carinska uprava, upozorava sindikat u pismu Sanaderu.

Sindikat je dopisima zatražio pomoć u zbrinjavanju neraspoređenih službenika koji udovoljavaju uvjetima natječaja od Ministarstva obrane (MORH) i Ministarstvo financija, no dosad nije dobio nikakav odgovor.

Sindikat predlaže da se na prvoj sjednici Vlade utvrdi obveza ministarstava i državnih poduzeća te jedinica lokalne uprave da prilikom raspisivanja natječaja za prijam u službu imaju obavezu izvijestiti Ured za socijalno partnerstvo, koji bi o potencijalnim radnim mjestima izvijestio MORH i Sindikat vojnih službenika i namještenika.

Na taj bi se način, smatra sindikat, uštedjela i znatna sredstva koja se trenutno isplaćuju za stimulativne otpremnine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙